Teijlingerlaan 6 - 8, Sassenheim
0252 - 220 450 | info@kroonparket.nl
Lucas Bolsstraat 6, Nieuw-Vennep
0252 - 347 960 | info@kroonparket.nl

VINYL

Het nieuwe laminaat.

De afgelopen jaren hebben de vinylvloeren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De fabrikanten hebben door toepassing van de modernste technieken haast onbeperkt mogelijkheden op het gebied van dessins. Daarom is het veilig om te stellen dat er een vinylvloer is voor iedere toepassing en sfeer. Zowel steen- als houtmotieven zijn bijna niet van echt te onderscheiden.

Eén van de laatste ontwikkelingen is het zogenaamde klik-Vinyl. Het Vinyl wordt geperst op een HDF drager. Deze drager wordt, net als bij laminaat, voorzien van een klikverbinding. Deze verbinding zorgt er voor dat de vloer naadloos geplaatst kan worden door zowel de vakman als een handige “Doe-Hetzelfer”.

Vinyl vloeren zonder HDF drager kunnen alleen geplaats worden op een geëgaliseerde ondervloer. Dit geldt ook voor de zogenaamde vol-PVC vloeren met klikverbinding. Hou hier rekening mee bij het vaststellen van het budget voor uw nieuwe vloer.

De kwaliteit van de Vinylvloer wordt volgens hetzelfde principe getest als die van laminaat. Aan de hand van deze test worden de vloeren in een gebruiksklasse ingedeeld. In het algemeen is te stellen dat Vinylvloeren en laminaatvloeren vergelijkbaar van kwaliteit zijn.

Naast de gelijkenissen zijn er ook belangrijke verschillen. Vinyl is veerkrachtiger dan het traditionele laminaat. Daardoor voelt het zachter en aangenamer aan. Bovendien produceren vinylvloeren minder geluid. Dat is een eigenschap die niet allen door de gebruiker maar ook door diens buren gewaardeerd wordt. Klik-Vinyl is zwaarder dan laminaat. Daardoor ligt de vloer stabieler.

Een bijzondere klik-Vinyl is Vinylcomfort van de Portugese fabrikant Amorim. Twee dunne lage kurk zorgen voor extra geluiddemping en thermische isolatie. Vinylcomfort mag zich met recht de stilste klik-Vinyl vloer noemen. De klikverbinding garandeert een perfect naadloos resultaat.

Voor wie een nieuwe vloer overweegt: Denk eens aan klik-vinyl, want dat is het nieuwe laminaat. Laat u voorlichten door de specialist.

 

 

 

Centrale Branchevereniging Wonen Bestel direct online bij Floorfriendly met kortingscode: KR2181#R